Riktīga bērnības garša - tieši tādus buljona pīrādizņus es ēdu savā bērnībā. Buljonu es īpaši bērnībā neesmu dzēris, bet man ļoooti garšoja. Noteikti vārīšu biežāk, jo šajā kazanā viss gatavs bez piepūles jau pēc pusstundas. Pārējo gaļu var izmantot salātiem, pankūkām, zupai. Buljons arī sanāk tāds kārtīgs mājas buljons, ko vēlāk izmantot citos ēdienos.
Sastāvdaļas (6-8 porc.):
1 vesela vista (apm. 1,5kg)
2 burkāni
2 sīpoli
diļļu kāti
lauru lapas
smaržīgie pipari
⠀
Pīrādziņiem:
275g kārtainā bezrauga mīkla
rīvēts siers
1 ola
Pagatavošana (apm. 1st.):
1. Afgāņu kazanā liek nomizotus sīpolus, burkānus, lauru lapas un smaržīgos piparus. Es pievienoju vēl diļļu kātus. Tad ieliek veselu vistu un pievieno 2,5l ūdens. Katlam uzliek vāku, aizskrūvē un liek uz plīts. Kad kazans uzkarst, uzliek taimeri - vāra 35 min. Tad nolaiž tvaiku un noņem vāku.
⠀
2. Vistas gaļu atdala no kauliem (apm. 400g), sasmalcina. Man tīri labi viss izjuka vienkārši paspaidot ar rokām. Burkānus (kurus uzvārījām kopā ar vistu) sarīvē uz dārzeņu rīves. Gaļu sajauc ar burkāniem, pievieno sāli un svaigi maltus piparus.
⠀
3. Kārtaino mīklu sagriež kvadrātos. Uz katra kvadrāta kārto pildījumu, pārloka mīklu, lai veidojas trīsstūris, aizspiež ciet malas. Sagataves apsmeŗē ar sakultu olu un pārkaisa ar sieru. cep iepriekš uzkarsētā krāsnī 195 grādos apm. 20 min
⠀
4. Buljonu izkāš caurs smalku sietu, pievieno sasmalcinātas svaigas dilles un pasniedz ar pīrādziņiem.